Besloten, nabij de Kleine Poel en de Westeinderdijksloot, ligt dit recreatie-eiland. Keurig onderhouden en voorzien van een mooi grasveld, een terras gemaakt van steigerdelen, een houten berging en een grote steiger. Ook is er een zwemtrap en een goede beschoeiing aanwezig.

Aan de voorzijde kijk je uit over typisch Aalsmeerse seringenakkers. Optimale privacy!

FAQ recreatie-eiland:
1) Waarom staat dit perceel aangemeld als bouwgrond?
Helaas is er geen aanmeldoptie voor 'recreatie-eilanden', omdat dit eigenlijk maar op een aantal plekken in Nederland voorkomt. Om dit toch aan te kunnen bieden, moeten wij het als bouwgrond aanmelden. Uit de tekst blijkt echter al snel dat het gaat om een recreatie-eiland en geen bouwgrond.

2) Zijn er aansluitingen voor gas, water, elektra en/of het riool?
Nee, dit is allemaal niet aanwezig. Vroeger waren deze eilanden agrarische akkers (zoals de percelen waar je op uit kijkt) voor onder meer de seringen- en aardbeienteelt. Er is nooit reden geweest om dergelijke aansluitingen op deze percelen te treffen. Daarbij liggen de meeste percelen ver weg van aansluitpunten voor deze faciliteiten.

3) Mag ik er permanent op verblijven?
Nee, officieel zelfs maar 48 aaneengesloten uren, gedurende het recreatie-seizoen van mei tot oktober.

4) Mag ik er een chalet of huisje bouwen?
Nee, volgens het bestemmingsplan is er geen bebouwing toegestaan, behoudens datgene wat al op het perceel aanwezig is. Met andere woorden; het houten schuurtje wat er nu staat zou vervangen mogen worden, maar alleen maar voor iets met dezelfde afmetingen. Een houten bergkist plaatsen is toegestaan, bv. om de tuinstoelen in op te bergen, maar meer dan dat niet.
Maar er zijn eilanden waar wel huisjes op staan, hoezo daar wel?
De gemeente heeft enkele jaren geleden besloten om de bebouwingen die op dat moment op percelen aanwezig zijn te gedogen, maar niet zonder meer toestemming te geven om nieuwe bebouwingen te (laten) realiseren. Wilt u zeker zijn van uw mogelijkheden, neem dan contact op met de Gemeente Aalsmeer, afdeling Bouwen & Wonen.

5) Hoe kan ik met de auto bij het eiland komen?
Het is alleen maar mogelijk om met een boot bij het eiland te komen. Er zijn verschillende jachthavens langs de Uiterweg te vinden waar u uw boot zou kunnen aanleggen (tegen betaling) en telkens van daaruit naar het eiland te varen. Ook is het mogelijk om een boot te huren bij diverse locaties rondom de Westeinderplassen.

6) Ik heb interesse, mag ik het eiland bezichtigen?
Neemt u voor een bezichtiging contact op met ons kantoor, wij informeren u graag naar de mogelijkheden.

Bouwvorm : N.v.t. 

plattegronden, brochures en overige media
open plattegrond   open brochure


Locatie via Google Maps
Recreatie-eiland , 1431 AA  Aalsmeer
VRAAGPRIJS  €  35.000  k.k.
KOOPWONING
0297 344 444
HOME    DIENSTEN    WIE ZIJN WIJ    NIEUWS    BLOG    CONTACT