Ga naar de inhoud

TAXEREN

Het bepalen van de marktwaarde van uw woning is maatwerk. Elke woning is uniek en er is maar een manier om de marktwaarde te bepalen: Een taxateur komt bij u langs, bekijkt de woning en bepaalt de waarde. De bevindingen en de waardebepaling worden vastgelegd in een gestandaardiseerd rapport. Met alle denkbare bijlagen. Van een meetrapport tot een bestemmingsplankaart, van een energie-advies tot de kadastrale gegevens. Een taxateur zal ongeveer een uur bij u binnen zijn en werkt de rapportage op kantoor verder uit.

Er zijn makelaars en taxateurs. In sommige gevallen is een makelaar ook taxateur. Uw eigen makelaar-taxateur, of u deze nu heeft ingehuurd voor de verkoop of aankoop van uw woning, mag de taxatie niet voor u uitvoeren. Een taxateur moet in het proces volledig onafhankelijk zijn.

U heeft voor het afsluiten of oversluiten van een hypothecaire lening vrijwel altijd een z.g. ‘gevalideerd taxatierapport’ nodig. Wij werken hiervoor met het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI.

Karin Eveleens is gecertificeerd taxateur. Geregistreerd bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, NRVT.

De basisprijs voor een taxatie bedraagt € 795,– inclusief validatiekosten en btw. De basisprijs voor een taxatie van een appartementsrecht of waarde voor en na verbouwing of nieuwbouw vanaf tekening, bedraagt € 895,– inclusief validatiekosten en btw.

Voor meer informatie over taxeren kunt u kijken op de website van de Nederlandse Cooperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateur in onroerende goederen NVM ua, kortweg: NVM.

Ja, ik wil een taxatie aanvragen

Indien u besluit uw woning via ons kantoor te verkopen, zullen wij de kosten van deze taxatie in mindering brengen op de bij verkoop te berekenen verkoopcourtage.
Weten wat uw huis waard is maar geen officieel taxatierapport nodig? Vraag een verkoopadvies.

Eveleens Makelaars heeft geen eigen hypotheekadviseur in huis maar verwijst u graag door naar diverse onafhankelijke adviseurs in de regio, zoals:

Neem contact met ons op